oh crap!

Sedan vi tog bort tutten för Melina har hon sovit hela nätter. Ända till natten som var, då hon vaknade vid 03 och vägrade somna om i sin säng. Hoppades att det var en engångsföreteelse,men så vaknade hon nyss. Det var en fröjd när hon sov hela n ätter, varför kan hon bara inte fortsätta med det?Men näe, är väl meningen man ska sova dåligt tills dess att barnen vuxit upp och flyttat hemifrån...

Heja mig!

Nu börjar jag känna igen mig själv igen. I tisdags blev det en promenad trots regn igår lagade jag mat till Wilma, korvstroganoff med ris & torsk med potatis. Nu på morgonen blev det 3,5 km promenad (bättre än ingen alls) och lite magträning när jag kom hem. Fattar inte att jag inte använder den oftare (magtränaren) för den tar så otroligt bra och det tar max 5 minuter att få en riktigt bra träning. Latarsle.
Höst och vinter tillför så mycket negativ energi för mig, jag älskar vår och sommar då kommer jag äntligen ut ur mitt skal igen. Nu jävlar!

Migrän

Ända sedan jag var liten har jag lidit av migrän. Migrän är inte vanlig huvudvärk utan 10 gånger värre och (om jag inte har helt fel) klassas som en sjukdom. Nu har jag haft huvudvärk varje dag i en vecka och migrän till och från vissa dagar. Det är inte lätt att ta hand om barn och hem när man mår såhär. Misstänker att det är ögonen och styrkan på linserna/glasögonen som inte stämmer. Var trots allt två år sedan jag gjorde synundersökning sist så det är verkligen på tiden! Så nu tog jag mig i kragen och bokade tid, sedan blir det till att beställa nya linser och glasögon.. Vet inte vad jag vill ha får några. Jag har alltid haft diskreta utan bågar, men tror jag vill prova något med modernt denna gång. Tips, någon?

Crêpes

Igår lagade jag pannkaka med sylt och grädde till Melina men eftersom det inte är så nyttig mat så fick det bli crêpes med räkstuvning och sallad till mig och A. Nu jobbade han över och missade middagen hemma, men jag åt och tycker att jag lyckades riktigt bra för att ha lagat det för första gången.


Tröttisar

Mina flickor sover än!! Men nu måste jag kliva upp och packa väskan inför babysim kl 10. Har ju missat två gånger pga vattkopporna. Nu hör jag förresten att någon tassar omkring..

Älskade döttrar!

mms_img572108483 (MMS)

Älskade döttrar!


Irriterande

Imorse var jag på topphumör och morgonen gick oväntat bra. Gjorde oss klar och tog Melinas scooter (vagn) till dagis för att sedan ta med Wilma på promenad en timme medan hon skulle sova. (Wilma blir helt överlycklig av att åka framåt i vagnen!) Men när jag kommer ut från dagis, verkligen peppad för promenad börjar det regna ganska bra. Aja, har ju regnjacka på men upptäcker att regnskyddet till vagnen ligger i duon. Vafaaan! Bara att traska hem igen och väl hemme efter mördarbacken tog jag med Wilma in och hon fick sova i sin säng medan jag fixade annat. Tanken var att jag skulle promenixa med henne nu innan vi hämtar M. Men nu har jag fått sån huvudvärk (för 5e dagen i rad!) att jag inte orkar. Dricker kaffe och vatten istället och hoppas att jag tar mig ut ikväll utan barnvagn istället.

Viktväktarna

Jag har en vän som varit otroligt duktig och gått ner mer än 10kg med viktväktarna (you go girl!). Så i höstas blev jag inspirerad och började laga efter VV-recept och både jag och A tappade några kilon utan att gjort några större förändringar. Sedan har det bara gått utför, sedan jag skrev här för 2veckor sedan har jag gått upp 2kg. så var det med "nya tag". Men ikväll kom vi överrens om att det var dags att ta nya tag igen. På riktigt denna gång. Så har ni några kanonbra och goda recept från viktväktarna får ni gärna länka!
Nu kör vi!

Sötfisan

Ikväll när Melina skulle sova frågade hon efter tutten (fråga måste man ju).
Sedan sa hon -Mamma jag måste ha min tutte som ligger här.
Kände hur det stack till i magen, skiiiit har vi missat att ta bort en tutte!?!?
-Nej nej. Du är ju stor tjej, du ska inte ha någon tutte.
-Jo, jag måste ha den.
Hon sluter handen och för den till munnen för att stoppa in tutten (skit skit skit).
Men va? Hon suger på något men egentligen ingenting.
-Jag måste ha min tutte här, mamma, låtsas.


Sötunge! Hon låtsades såklart att hon hade en tutte. Och då får man ju faktiskt ha tutte även om man är stortjej!

När trösten blir ett beroende

När Melina var liten fick hon tutten när hon var ledsen eller skulle sova. Det höll vi ganska hårt på för att den inte skulle vara allt för betydelsefull. Men ju äldre hon blev ju oftare tog hon den själv och stoppade den i munnen. Nyår 11/12 var vi väldigt tydliga med att när det nu blev nytt år får hon bara tutten när man ska sova. Till en början gick det bra, men nu sista veckorna har konflikterna kring tutten förstört många morgnar/dagar. Det har gått så pass långt att hon gör allt för att ha tutten hela tiden. Hon har byggt torn med stolar och klättrat i bokhyllan för att komma år den, när hon inte bråkat och skrikit efter den. Det hade gått för långt, när hon utsätter sig för fara har det gått för långt. Igår var en sådan jobbig bråka-om-tutten-hela-tiden-dag. Nu fick det vara nog. No more tutte! Jag förstod att det inte skulle bli lätt men jag tar det, hellre än att hon gör sig riktigt illa på jakt efter den. Grät sig själv till sömns i mammas famn, vaknade och grät efter tutten, frågade efter den på morgonen. Sedan har det gått bra hela dagen. Vi har haft "fest" ikväll med pizza, marshmallows och glass med maränger och kolasås/chokladsås. Fest för Melina som har slutat med tutten. Ikväll somnade hon utan gråt eller bråk. Hon frågade såklart efter napp men vi bara säger att hon faktiskt är en stortjej som slutat med den och det tar hon. Om jag är stolt? Oja! Flera gånger om!

Frukost


Point Blanc

Tomt.
Inte ett ord kommer till mig.
Inget vettigt att skriva.


Wilma vällingvägrar så de sköna nätterna med sömn är bortblåst...
Nu är det nattmål kl 03 och ev uppvak innan och efter.
Jag är trött. Trött på att mina barn inte vill sova när man ska...

Promenad

Yes! Idag tog jag mig äntligen ut på min "vanliga" sväng. Slog igång runkeepern på mobilen så nu vet jag att svängen är precis 4km lång. Ganska lagom lång när man är lika otränad som mig. Det tog mig 50 min inkl paus för att lämna Melina på dagis.. Det kan bara bli bättre. Just nu känner jag mig lite stolt att jag tog mig ut, latmask som jag är. Nu hoppas jag att jag kan fortsätta vara såhär duktig varje morgon när Melina ska till dagis.

Det okända

Jag brukar aldrig titta på Det okända på Sjuan, men jag vet inte vad som fick mig att klicka in mig där nu. Tycker iofs att det är intressant med okända fenomen, tror verkligen på det. Just nu visas en inspelning från Boda Borg i Torpshammar, läskigt! Nu blir jag nästan rädd och vet inte om jag kommer vilja åka dit igen..!
Men det är spännande samtidigt som jag tycker det är otäckt.

Tror du på okända ting? Några egna erfarenheter?

Skatteåterbäringen!

Har precis varit in och kikat om man får något tillskott i kassan lagom till sommaren. Jag blev glatt överraskad måste jag säga! Wiho! Varenda krona kommer ryka på Gekås.
Är du också nyfiken? Kolla här!

Shoppingresa!

Någon som vill följa med till Ullared och shoppa loss på Gekås i maj? Datum är flexibelt (dock ej helger). 1-2 platser är lediga och vi kör ner och hem och sover två nätter i campingstuga på gekås camping. Idag är det jag och min vän Madde som åker och vi vill helst vara 3-4 st som åker. Resa+ boende kostar ca 900kr/p vid 3 och ca 700kr/p vid 4.

Här kan ni se min shopping från förra året.
Här kan ni läsa Gekåsbloggen och bli inspirerad!


Nu får det vara nog

Jag vet att det varit mycket tjat om W och hennes vattkoppor, men det är så jävligt. Det sägs att ju mindre man är desto lindrigare är det. Det stämmer inte! Melina hade ca 25-30 koppor över hela kroppen. Wilma har över 100 och det har ploppat upp nya på armar och ben under dagen. Hon han över 40st bara på ryggen ovanför blöjkanten, minst 14 bakom vänster öra och ca 30 i panna/ansikte/hårbotten. Plus mage armar och ben. Igår ringde jag 1177 för att höra om det verkligen inte finns något läkemedel för ingen huskur hjälper särskilt. Hon hittade något från A Derma och eftersom klockan var efter 21 var det bara Cura apoteket (ICA Maxi) som var öppet. Jag ringde och kollade om de hade det hemma men icke, däremot hittade hon nåt annat Poxclin, ett skum man smörjer in kroppen med. Andreas fick åka och köpa det med detsamma och vi använder det med jämna mellanrum, och jag vill tro att det lindrar lite åtminstone. Men nu får det vara nog. Nu räcker det! Läser på sida efter sida om info, hur länge det ska hålla på. Man kan få omgångar med koppor i 4-5 dagar och man är sjuk 7-10 dagar. Nu har W fått omgångar med koppor i 5 dagar, nu vill jag inte ha fler! Nu får det bannemej vända!


En bråkdel


14 koppor bakom vänster öra och they just keepern coming! Jag bär på henne hela tiden och hon gnäller konstant. Vi får inget utskrivet eftersom hon är under året så om du har en liten en som riskerar smitta, Think twice! Det finns inget jag kan göra och jag känner mig såå maktlös! Detta är plågsamt, både för henne och mig. Har någon några tips? Just nu kör vi på kylbalsam, dusch och fläktande. Fy fan för det här!

Wilma 8 månader

Nog för att det var nästan 2 veckort sedan hon blev 8 månader, men jag tänkte jag skulle skriva lite om vad som hänt i hennes utveckling på sista tiden.. Strax efter att hon blev 7månader började hon kräla sig fram, och fort som attan går det. Vid 7½ månad började hon krypa på tex mattor och "oglidiga" underlag. Nu kryper hon för det mesta om det inte ska gå fort, då krälar hon. Torsdag 8/3 drog hon sig upp till knästående för första gången. Lördag 10/3 både satte hon sig upp från liggande för första gången och drog sig upp till stående. Båda utvecklingsstegen tog hon i vagnen ombord på tåget hem från stockholm. Det sistnämnda gjorde hon trots att jag hade selen på henne, hon bara lirkade sig ur den. Snacka om att jag blev kallsvettig då jag satt på andra sidan bordet! Men allt gick bra och nu sätter hon sig upp efter att ha krypit lite, och tar tag i det mesta för att dra sig upp. Hon är så duktig och jag såå stolt. Just ja, hon har börjat med dadadada och liknande ljud istf bara aaaaaiiiiiooooo.
"säg mamma Wilma, maa-mmaaa"
"dada"
"Mamma, säg mamma"
"dada"

Hon gör väl som syster sin och säger pappa först...


Under dagen har det ploppat upp ännu fler koppor, säkert tio till! Om varje koppa blir ett är kommer hon se riktigt sargad ut, lillfisan. Hon har fått en på överläppen som såklart rivits sönden av nappen. Till råga på allt detta har jag bytt 6st bajsblöjor idag, plus att hon fått en förskräcklig hosta. Jag undrar om det tillhör sjukdomen på nåt vis, för jag minns att melina var dålig i magen och fick jobbig hosta under den veckan hon var prickig. Men jag har inte läst det någonstan och ingen har sagt att de upplevt det med sina barn.. Eller?

My darling baby!

Lilla älskling. Stackars min lilla älskling. Som ett oönskat brev på posten har hon fått fler koppor. Tre i ansiktet, två på axeln två på vänster arm, tre vid ljumsken, tio på magen och åtta på ryggen. Hon sov riktigt dåligt och vaknade vid 5 imorse. Hon har feber och gnäller hela tiden. Har försökt smörja med kylbalsam men lyckades bara träffa tre prickar. Nu sover hon, hoppas hon kan vila en bra stund för det behöver hon. Det gör så ont i mig när jag ser på henne att hon lider. Hon har lika många, om inte fler, koppor som Melina hade men är så mycket mindre så det ser så otäckt ut. Usch.

Snabb redigering

Ändrade storleken på texten här, mräks det? tyckte det var så stort allting... blev det bra eller dåligt?

Mars 13, 2012

Jodå, visst är det vattkoppor Wilma har. 5 st små koppor har jag hittat hittills;
en på tinningen
en i pannan, vid hårfästet
en på hakan
en på rumpan
en i armhålan.
Skönt att få det överstökat.


Själv har jag haft en vidrig dag. Migrän från helvetet och en kropp som värker hela tiden. Så nej, mitt humör har inte varit på topp idag. Däremot har jag försökt ta det lugnt och sovit med Wilma både på fm och em, jätteskönt och välbehövligt! Men man ska inte tro att man får sitta på röva en hel dag och vila upp sig, W är kass i magen och har bajsat ner sig totalt tre gånger och kissat på sidan 1 gång. Därmed blev kvällspyjamasen femte ombytet för dagen och jag har blivit tvungen att tvätta om hon ska ha några rena kläder i veckan. Har dock inte hängt den maskinen än, lika bra att göra det nu när alla ungar är i säng och A skruvar i rummet nere. Äntligen händer det lite och förhoppningsvis blir vi klar med Felix's nya rum i april och kan därmed göra ordning flickornas lekrum i samma veva. hoppas hoppas.

Nej, tvätten var det!

Pratar för döva öron

Idag är det ingen som ligger på plus hos mig. Dessutom tror jag Wilma har fått vattkoppor, hon har en misstänkt prick på tinningen. Får se imorn om det dykt upp fler, isf blir Melina hemma också..
Nej nu ska jag mula choklad och julmust.


Dålig dag

Usch, idag är jag inte att leka med. Var längesedan jag var på så fruktasvärt dåligt humör, helst skulle jag vilja lägga mig ner på golvet och skrika á la tjurig treåring. Istället måste jag ringa en hel del samtal och fixa eftersom jag lyckats med något så bra som en dubbeltrippelboknig imorgon. Starkt jobbat.

Melina har börjat bli ledsen igen när man lämnar henne på dagis, hon som ständigt tjatar om att få gå dit. Jag vet inte varför, men det var samma sak igår när hon skulle på bio med farfar. Peppad till tusen hela morgonen men började gråta när hon satte sig i bilen. Hon blev hemma tillslut, så himla synd för hon har pratat om det hur länge som helst..! Jag känner mig hemsk när jag lämnar henne gråtande... Men idag behövde vi vara ifrån varandra så det är det bästa, det vet jag. Börja känna att det kan vara ett tecken på att gå ner till 15h/v igen så det är mycket möjligt att det blir så inom en snar framtid. Det är hennes välmående som kommer först och vill hon inte vara där behöver hon inte.

Nåväl, bara att sätta igång med alla måsten nu..


När småbenen orkar varken gå eller stå på ...

mms_img14892396 (MMS)

När småbenen orkar varken gå eller stå på brädan får man trängas i vagnen med lillasyster. Gick ju bra det med! Här är vi på Sveavägen i lördags förmiddag, påväg till Jensens för långlunch. Jag trodde verkligen den mysiga helgen skulle resultera i en mysig söndagskväll, jag hade fel. Ibland blir jag bara så hopplöst jävla besviken.. Jag ska sluta tro och hoppas och bara inse fakta, det kommer aldrig bli som jag vill. Jag får drömma tills jag dör för här existerar inte begreppet kärlek och romantik...


Min lilla korvgumma idag på junibacken, fi...

mms_img-20319012 (MMS)

Min lilla korvgumma idag på junibacken, finast i världen!


Vad är det för dag?

Jag är helt upp och ner idag. Skulle helst ha sovit till 12... Men istället vaknade den lilla damen version större halv 7 och började skrika eftersom pappan gav henne fel tutte. Tokig mamma? jo tack. Jag bara vände och gick och la mig igen, orkar inte bråka om (för mig) en sådan skitsak den tiden. Tösen fick se bolibompa medan jag o lillfisen sov en timme till. 7.30 vaknade vi och då är jag lite mer människa, tack och lov. Hej och hå vilket sjå innan ungen kom iväg till dagis. Det ena med det tredje och sen ska hon tydligen inte ens stanna kvar när vi väl är framme. Fröken mutade med kompisgungan och mamma är som bortglömd. Tack.
Nu sover den mindre versionen av perfekt ute i vagnen och jag ska fixa kaffe och hänga tvätt. Vilade från alla måsten över helgen och nu "ligger jag back" igen... Hoppas ni får en bra dag! (har kommit fram till att det borde vara onsdag, nu hoppas jag på det.)

..men det kan blir bra ändå!

Vi bestämde oss för att göra det absolut bästa av situationen och åka ner hela familjen på fredag för att gå på junibacken med flickorna och få åtminstone en natt på hotell. Sedan åker jag hem med töserna på lördag morgon medan pappan stannar kvar för att gå på showen med en kompis och åker istället hem söndag. Det kommer bli kanon! På lördag får jag dessutom sällskap av bror/morbror/gudfar, så jag tror det kan bli en riktigt bra helg trots allt!
Dessvärre skulle vi vara tvungna att betala nästan dubbelt så mycket för för hotellet för att tjejerna skulle få en varsin säng, så vi (läs: jag) sa att om det var ok kunde de sova i vår säng. Gick finfint, sicken tur! Nu känner jag livet i mig igen!


La bomba

Jag fick för mig att filma när jag dansade lite idag, enjoy! ;)


Mamma älskar dig!


Dags för nya vanor

Nu jävlar ska jag ta tag i det här med vikten. Just nu är jag långt ifrån nöjd och jag fortsätter att äta onödigheter hela tiden trots mitt missnöje. Jag tröstäter. Den här veckan ska jag börja med att skära ner på godis/fikabröd mm. Jag tänker inte inbilla mig att jag kommer sluta med allt och börja träna nu på stört, men jag börjar med en sak i taget. Jag kan stolt säga att jag inte mulade några sockerbomber i soffan igårkväll. Drack ett glas Pepsi Max sedan åt jag iofs en risifrutti till kvällsfika (jag vet att det är grymt mkt socker i sådana).

Målvikt: Ca 58kg (57-59-ish)
Vikt vecka1: 64,1 kg


Eftersom man ska räkna ca 0,5kg/vecka som en sund nergång kan jag tänka mig att jag skulle kunna nå min målvikt någon gång i juni. Det finns såklart bättre och sämre veckor och jag tänker inte sluta leva och njuta, bara sluta överdriva konsumtionen. Jag hoppas jag klarar detta till juni..

Campadre

Var nyss in och kikade vilka nya kampanjer Campadre har just nu. Kollar ofta men handlar aldrig. Dock kände jag lite som om väskorna från Bozzini skrek till mig...Är du inte medlem? Bli det här!


Det blir inte alltid som man vill

Hotellweekend, show på Cirkus och goda middagar på mysiga restauranger - bara mamman och pappan. Det var nästa helg det, som jag tänkt det. Men som vanligt får jag inte som jag vill. A åker ensam och mamman stannar hemma med barnen. Biljetterna var min julklapp till A, så det är klart han ska åka! Inte det minsta bitter att det är han som åker, bara att vi inte åker tillsammans. Jag är enormt besviken på inblandade (inte A). Just nu är jag arg så jag kokar och igår var jag så arg att jag nästan kräktes på riktigt. Kunde inte äta utan bara skakade, så arg har jag inte varit många gånger. Och jag blir så arg och besviken när jag tänker på min/vår situation för jag tycker inte det ska vara såhär! Jag tycker att vi borde ha stöttning från FYRA olika håll och inte som det är nu, 1½ som max. Det är rent ut sagt åt helvete!
Visst, det hade säkert gått att lösa men jag måste tänka på mina barn. Som det är nu är inte Wilma trygg med andra än mig och A. Tillfälligt, javisst, men inte en hel weekend. Melina är så social så hon skulle bara bli glad av att sova någon annanstans än hemma. Men lilla W är mammas tjej och jag tänker inte tvinga henne till annat bara för att jag ska kunna åka bort. Det hade så lätt kunnat vara annorlunda men då hänger det på andra och inte mig eller A eller W. Men igår brann det för mig och nu får det vara nog. Det ligger så mycket mer bakom det här, längre bak i tiden, som jag inte tänker gå in på nu. Det är MINA barn och det är bara jag (och A) som bestämmer och vet vad som är bäst för dom.


Helgen susar förbi

Jag hinner som vanligt inte med att njuta av helgen och tiden med hela familjen hemma.

Hur söt får man vara, liksom.


Movie night


Redo för våren!Nu är Melina redo att shoppa loss i sin nya våroutfit.
Långärmad t-tröja, manchesterbyxor och HelloKittyskor - allt från H&M.
Jag passade på när de hade ett erbjudande om vårnyheter till halva priset, ca 160kr för rubbet!

Skitsnack

-Mamma, kom hit. Prata skit.
-Ska vi prata skit?
-Jaa, prata skit med mig, mamma.

Dega


En av få saker som får Melina att sitta stilla mer än fem minuter. Dega och måla.
Tips till er med småfolk med spring i benen, det är spännande med deg!


Lite snack

Bloggar för det mesta från mobilen så det blir inte så mycket text utan mest bilder. Sådant jag vill kunna gå tillbaka och läsa. Inte det att jag äter så mycket onödigt att jag gått upp 3kg och återigen har 8kg kvar till målvikten. Inte att jag återigen är förkyld denna vinter. Inte att Melina hat varit i sitt esse denna morgon och gjort mer djävulskap än på de tre senaste dagarna. Jag vill kunna gå tillbaka och kika på hur underbara mina barn var/är, hur mycket jag älskar dom och att inga dåliga dagar någonsin kommer ändra på det.

Melinas vattkoppor börjar försvinna. Har bara sett en som sett ut som en blåsa under hela tiden, resten har varit röda prickar/knottror. Hon har kliat sönder två stycken, en bakom örat och en på höften. Men hon har inte gnällt många gånger att det kliar eller gör ont. Hon är så duktig och jag är så stolt! Men så har hon inte alls många koppor. !0 på magen, 10 på ryggen, tre på hakan och ca 5 på benen/fötterna. 
Jag hoppas att Wilma smittats så vi är klar med eländet sedan. Visst är det jobbigt att måsta stanna hemma dag ut och dag in med barnen, men vi passar på att vara ute på gården istället. Wilma sover medan jag och Melina gör något hon vill. Igår satt hon i vattenpölen och lekte.

Men hur länge måste hon stanna hemma från dagis? Hon har som sagt ingen vattkoppa kvar utan alla är skorpor och som jag förstår det när jag läser på 1177.se så ska hon inte smitta längre. Men självklart kommer hon bli hemma imorgon. Det är nästa vecka jag funderar på.. Står att man vanligen blir frisk efter en vecka, det är på söndag.