Inte utan min dotter

Jag är jättefjantig när det gäller mina barn. Melina lämnade jag nog inte ensam med pappan förän hon var flera månader, kommer ihåg att det var svinkallt ute och hon är född i juni. Det har absolut inget med tilliten till pappan att göra, jag har ju valt att skaffa barn med honom (ja, båda är planerade) och vi lever ju faktiskt ihop. Han är en helt underbar pappa och misstror inte honom ett dugg när det kommer till barnen. Nej, så där ligger inte felet. Jag får bara sån panik av att vara ifrån min bebis.
Igår fick jag tokont i ryggen efter en promenad halvvägs med flickorna i vagnen så A skulle komma och hämta oss. Han glömde såklart bilstolen till Wilma så han tog vagnen med henne hem medan jag körde bilen med Melina. Halvvägs hem (bilresa på ca 3min) kom jag på mig själv, jag var ifrån Wilma! Paniken spred sig ganska fort och det var nästan så jag vände för att köra in på gångvägen och leta reda på dom. Nu gjorde jag såklart inte det. Det var faktiskt ganska mysigt att vara ensam med Melina de där 10-15 minutrarna. Men jag får skuldkänslor, enormt med skuldkänslor bara jag tänker tanken att det vore skönt att lämna båda flickorna hemma (med pappan såklart) och åka på affären själv. Kunna handla i lugn och ro utan vagn eller ett barn som gnäller. Men jag kan inte. Jag kan inte lämna Wilma, hon är ju inte ens 4 veckor! 
Är det bara jag som är såhär?

Är det ok att lämna sina "nykläckta" barn i 20 min för lite egentid?

Johanna

Känner igen mej så mycket! Stina va bara nån dag när jag åkte till ICA helt ensam... Men Gud så skönt de va att vara ensam, tror jag tittade på alla varor innan jag åkte hem. Men just att ta de steget va tufft men ack så underbart:)))

Kram Johanna

2011-07-2721:34:51
Amanda

Nej jag är likadan! Inget att skämmas för. Men 20 minuter på affären kan du gott unna dig ;)

2011-07-2809:48:22
URL: http://glantan.blogg.se/
Anna

Absolut! Självklart är det ok att göra det. Du är inte en sämre mamma om du erkänner att det faktiskt vore ganska skönt att komma bort de där 20-30 minuterna och bara få var lite själv. Du vet ju att lillan inte alls märker någon skilnad om du är borta så kort tid och hon har det säker supermysigt med pappa eller någon annan nära familjemedlem som mormor tillexempel.Jag vet precis vilka skuldkänslor du pratar om och jag förstår dig mycket väl, hade samma tankar när min lilla sötnos kom till oss för ca 2 månader sen. Men sen tog jag mitt förnuft till fånga och jag vet att min lilla sötis mår som bäst när jag också gör det!! så lite egentid kan inte göra annat än gott!!Dessutom så har hennes och pappans kontakt blivit mer intensiv och djupare under den tiden då jag varit borta...men som sagt jag klara inte av mer än 30 min. Så än så länge så fungerar det bra att sticka i väg och handla en snabbis!!

2011-07-2813:51:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0