När trösten blir ett beroende

När Melina var liten fick hon tutten när hon var ledsen eller skulle sova. Det höll vi ganska hårt på för att den inte skulle vara allt för betydelsefull. Men ju äldre hon blev ju oftare tog hon den själv och stoppade den i munnen. Nyår 11/12 var vi väldigt tydliga med att när det nu blev nytt år får hon bara tutten när man ska sova. Till en början gick det bra, men nu sista veckorna har konflikterna kring tutten förstört många morgnar/dagar. Det har gått så pass långt att hon gör allt för att ha tutten hela tiden. Hon har byggt torn med stolar och klättrat i bokhyllan för att komma år den, när hon inte bråkat och skrikit efter den. Det hade gått för långt, när hon utsätter sig för fara har det gått för långt. Igår var en sådan jobbig bråka-om-tutten-hela-tiden-dag. Nu fick det vara nog. No more tutte! Jag förstod att det inte skulle bli lätt men jag tar det, hellre än att hon gör sig riktigt illa på jakt efter den. Grät sig själv till sömns i mammas famn, vaknade och grät efter tutten, frågade efter den på morgonen. Sedan har det gått bra hela dagen. Vi har haft "fest" ikväll med pizza, marshmallows och glass med maränger och kolasås/chokladsås. Fest för Melina som har slutat med tutten. Ikväll somnade hon utan gråt eller bråk. Hon frågade såklart efter napp men vi bara säger att hon faktiskt är en stortjej som slutat med den och det tar hon. Om jag är stolt? Oja! Flera gånger om!

Johanna

Men guud så skönt att det gick så smidigt att få henne att sluta!!

Peppar peppar så går det bra för Milton att bara ha den när han sover. Vi gömmer tutten och snutten på morgonen och tar fram den när han ska sova. Och han vet inte vart vi har gömt den och letar den inte heller när han är vaken. Skönt. Men vore ju ännu skönare om han kunde sluta.. men vi är nog inte där ännu. :)

2012-03-2422:46:49
URL: http://jordi.blogg.se/
mia

jättebra!!! no where but up from here! :) sidney samlade sina i en påse med fin rosett och skrev ett brev till tomten att alla hans tomtebarn skulle få dom eftersom hon inte behövde dom längre, de gjorde hon julen 2010, å jag tror inte hon saknat dom en enda gång sen dess :) men då började vi prata om att göra såhär redan i november nångång, å varje kväll sa vi att till jul får tomtebebisarna dom så hon var verkligen väl förberedd. lycka till! :)

2012-03-2500:10:02
URL: http://marinaevelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0