Surt sa räven

Både jag och A har jobb som inte anpassar arbetstiden efter klämdagar mm. Röda dagar är såklart A ledig, och helger, medan jag jobbar alla dagar på året i princip. Så medan jag sitter i köket och ser alla på gatan komma hem idag efter att ha jobbat halvdag eller till och med varit ledig pga klämdag, får vi gott vänta på vår älskade sambo/pappa tills han slutat klockan 16. Surt!
Det är faktiskt en av de få nackdelarna med mitt yrke, att man inte har ledigt då andra har det. Men inte sjutton skulle jag byta jobb pga det!Det är okej att känna


Glad gladare gladast!!

Jag fick precis placeringsbeslutet ang förskola för Wilma, hon har fått plats på samma förskola som Melina och ni förstår inte hur glad jag är!!! Jag bara hoppade när jag såg det! Vi slipper skjutsa barnen till tre olika ställen på morgonen, något som A aldrig skulle ha hunnit med tanke på att han börjar kl 7 och dagis/fritids öppnar 6.30. Lycklin? OJAAA!!


Ojoj, nu satte jobbpaniken in! Det betyder att jag bara är ledig juli och halva augusti innan inskolning sker. Jag som tagit på mig att jobba i juni, det känns sådär måste jag erkänna nu! Nu blir det överläggning med sambon ikväll, kanske ska gå ner och jobba 50% och ta up FP 50%... Holy crap vad 13/8 känns snart!

Jävla skit(väder)!

När vi äntligen blir fri snön kommer regnet. Jag är så less på detta väder nu! Så länge det är sånt här väder orkar jag inte ta tag i varken promenader, träning eller kost och därmed går jag runt i den onda cirkeln och mår dåligt och tröstäter. Fuckit! känner jag bara. Är så otroligt less på att känna såhär och vara såhär, otroligt less på mig själv som aldrig tar tag i det. "det är bara att bestämma sig", jomen visst, walk a mile in my shoes säger jag bara. Melina är hemma och vaken ca 4h på eftermiddagarna och sedan är jag helt galet slut och trött. Självklart skyller jag inget på henne, tvärtom! Om jag hade varit i bättre form hade jag orkar med mer och inte alls varit lika trött i kroppen som jag idag är. Jag får skämnmas. Och tro mig, det gör jag!

Så, nu har jag spytt ur mig det. Nu ska jag tänka positivt igen. Jag hoppas allt vänder ikväll när jag ska åka på AW med härliga kollegor.

Tanden


Här har ni den! Wilmas första tand.Dålig bild men den är tagen med mobilen och motivet är inte stilla precis.

På vift

Jag tycker jag ränner hit och dit hela tiden och har inte suttit vid datorn på flera dagar. Och gör jag nåt så uppdaterar jag på instagram.. knappt..
Hur som haver, det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu, mycket att fundera på och jag tror det undermedvetet påverkar min aktivitet på bloggen. Jag kan inte säga vad det är, men tids nog kommer jag att berätta. Antingen bu eller bä. Men än så länge kommer jag nog hålla lite låg profil så det inte läcker ut för mycket till de som inte får/ska veta. Och nej, det är inte bröllop på gång. Inget ens i närheten, tyvärr..
Men jag kan avslöja att jag var till Maria och klippte mig igår. Jag kan även avslöja att det bara är en gång i mitt liv som jag lämnat en frisörstol lika nöjd. Det var i thailand när jag klippte nästintill samma frisyr för ynga 60kr inkl föning. Bild kommer!

CoffeInsnöad

Förutom att snön faktiskt vräker ner här, är jag helt insnöad på resor! Kollar resor varje dag och skulle helst åka imorgon! Men. Jag kan inte. I torsdags när jag kom hem från kryssningen pratade jag med min mamma och hon hade hittat en all inclusive resa till turkiet för 3300kr/person. Vi preliminärbokade och sedan skulle jag fundera... tänkte och kände efter och räknade och funderade lite till. Jag, min mamma och mina töser. Nix. Fick snällt tacka nej för jag har helt enkelt inte råd att åka både nu och till hösten. Och då åker jag hellre till hösten med A. Han och jag och flickorna. Det kommer absolut bli en resa till hösten, icke förhandlingsbart.
När jag kikar ut just nu ångrar jag att jag inte bokade och åker.. Fy faan för denna snö! Jag vill ha vår & sommar!


Nu går det undan!Jag hinner inte med längre. Tittar jag bort 30sek för att hämta handduken till Melina kan det se ut såhär när jag tittar tillbaka.

Årets första


Årets första rabarberpaj! Gjord på frysta rabarber från förra sommaren, men ändå - Gott gott gott!

Helsingfors

Eftersom någon intelligensbefriad person kom på att man numer inte ska ge skolbarn ledigt under terminerna så måste man passa på att göra saker under loven. Så om man tex vill resa utomlands hela familjen måste man alltså passa in det under loven. Vi åker aldrig utomlands under sommaren, för ja, det är sommar hemma då! Och vill vi kunna åka hela familjen får vi i vissa fall betala nästan det dubbla än om vi skulle åka under en skolvecka. höstlov, jullov, sportlov och påsklov. Det är dom veckorna vi kan resa iväg. Och över helger såklart..
Nu kände jag bara att vi måste passa på, så vi bokade in en kryssning till Helsingfors tis-tors. Barnen fick åka fartyg/båt för första gången och åka till Finland för första gången. Och att jag fick komma hemifrån lite var bara en bonus! Vi har haft det toppen trots grinig liten snart-3åring och att vi "bodde" trångt. Barnen har lekt, busat, utforskat, dansat, gjort armband, promenarat, handlat på taxfree och vi har alla ätit gott.
Min fina älskade familj!


Nu är det väl ändå vår

Idag har vi haft så härligt väder! Solen visade sig och vi har plockat fram studsmattan. Barnen har varit ute till största delen av dagen och Melina har fått en ny cykel och A har även köpt en cykelvagn. Så, nu är det väl ändå vår?!Huvudfoting

I lördags ritade melina son första huvudfoting, den är så fin! När jag frågade om hon ritat en gubbe fick jag till svar att det var en sköldpadda. Spelar ingen roll, är den finaste sköldpaddan mitt mamma-öga nånsin skådat! Självklart ska den ramas in.

Packa upp & packa om

Igår eftermiddag, kring 18-tiden kom vi hem. Imorgon vid 09-tiden åker vi igen. Påsklov och ledigheter = äventyr. Egentligen, om jag fått bestämma och ekonomin var obegränsad, skulle vi ha åkte till varmare breddgrader. Men så är inte fallet så vi tar en liten tur till grannlandet för att göra något på bortaplan och låta barnen uppleva något nytt. Förhoppningsvis kommer allt gå bra, men med det spring som gömmer sig i småbenen vet man aldrig om man kommer hem med sinnet i behåll eller om man blivit tokig. Skämtåsido. Jag tror det är nyttigt för barn att få vara med. Jag har nästan alltid fått följa med mina föräldrar (läs: de har rest utomlands tre gånger utan mig och min bror under hela vår uppväxt) och jag tror det har lett till stor del att jag är den jag är idag. Familjen först, barnen först.
Nåväl, barnen ser fram emot resan och det är huvudsaken!

Hemma

Varför är det alltid så skönt att komma hem? Sova i sin egen säng? Snart drar vi iväg på nya äventyr med barnen, men först ska vi städa här hemma. Nu ska jag glo på tv och snart sova.

JaktstuganIgår åkte vi till stugan för att fira påsk med båda våra döttrar. Såklart.
idag blev det en turmed vessla till jaktstugan där vi fikade innan vi gick/åkte pulka tillbaka ner till skalet. Härligt väder och nöjda barn är verkligen A och O när man gör utomhusaktiviteter. Wilma satt i bärstolen på pappas rygg och var så nöjd så hon somnade.

Ledig

Igår kväll hade jag den härliga känslan att "imorgon är jag ledig". Nu är ju jag föräldraledig från mitt jobb varje dag (i 4veckor till...), men jag kände mig lite mer fri på något sätt. Jag och Andreas var ut och åt och Wilma sov till en början men sedan var hon vaken glad och nöjd, och Melina åkte till stugan med mamma/mormor. Så jag undrar om det inte var det som gjorde det, att M o F inte är hemma och vi faktiskt var på restaurang - något som inte inträffat sedan Wilma föddes! Lite lyxigt sådär en onsdag!

Fan fan fan


Hittade precis en sida men så underbara brudklänningar till ett helt makalöst bra pris.. Ja, jag vill ha brudklänning men jag vill inte ha ett traditionellt bröllop. Helst utomlands. Absolut inte i kyrkan här hemma. Enda sättet A är villig att gifta sig nu är om vi åker till Las Vegas och gör det. Jag vägrar, fan vad opersonligt.
Jag vill gifta mig. Med Andreas. Snart! Fattar inte vad det sitter i!? på lördag har vi varit förlovade 5 år... i Juli tillsammans i 9år..
Nåväl, jag får fortsätta drömma....

Bula


Vilket fiasko!

Så, mannen kom och kollade på min bil igår. Började ställa en massa frågor om saker jag inte ens kan uttala. Vad är det meningen att man ska göra då? Egentligen borde det vara min sambo som sköter allt som har med bilar att göra men vi valde att lägga annonsen i mitt namn eftersom jag är hemma för det mesta. Nåväl, det är svårt att sälja en bil när man inte kan ett skit om dem. Visst att det är "min" bil, men det är A som kört den.


Och imorse, stressad och arg på Melina som bara bråkat hela morgonen, startar inte bilen. Inte min, utan A's. Här sitter jag och har packat in alla barn i bilen och spännt fast dem, in med påsar och väskor (jag o W skulle på babysimmet) men så startar inte fanskapet. Det är inte första gången, snarare en gång i veckan. Och nej, vi köpte en relativt ny bil för att slippa sånt här!

Monday morning

Eller, nu är det inte morgon längre men det var det när jag gick med M till dagis och sedan på promenad med W. 4,2 km blev det. Inte så långa svängar men det är bättre än inga alls anser jag. Huvudsaken är att jag tar mig ut och rör på mig. En vän ringde innan och hörde om jag inte skulle med och ta ett varv runt sjön, men jag har massor som ska göras idag. Speciellt planera och handla hem inför veckans måltider. Men så ringde det i mobilen och nu ska en komma och kolla på min bil som vi ska sälja. Han visste inte precis när, men innan kl 15 så det är bara att vänta. Så där sprack mina planer... Får åka ner på coop nära och handla det nödvändigaste till middagen sedan, så får jag ta min egentid på ICA Maxi ikväll när barnen sover och A ser på hockey eller stökar på i rummet...
Nej, nu ska jag byta 5e bajsblöjan för idag! Sedan tvätta och städa köket... Man får göra det bästa av situationen. Eller nåt.