Ananaspaj



Pajdeg
1dl socker
3dl vetemjöl
1tsk bakpolver
150g smör

Fyllning
400g krossad ananas (avrunnen)
2dl creme fraiche
0,5dl socker
2tsk vaniljsocker
1 ägg

Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver, häll sedan över det avsvalnade smöret och blanda. Det ska bli en grynig massa. Tryck ut i en pajform, helst en med löstagbar botten men en vanlig pajform går också bra.
Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen väl och häll ner i det ogräddade pajskalet. Grädda pajen 30min mitt i ugnen i 200 grader. Låt svalna före servering.
Servera med vaniljsås eller varför inte vaniljglass!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0