FUB del1

Idag var första gången på föräldrautbildningen och det var intressant. Fick se en förlossningsfilm vilket framkallade en massa känslor, speciellt när bebisen kom ut till slut då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Töntigt, jag vet, men som gravid med alla miljoner hormoner i kroppen bestämmer man inte själv när man ska böla eller inte. Tror vi var 6 par (jag och A yngst som vanligt) varav bf varierade mellan 8 maj och 12 juni (ett par till som ska ha då). Sedan fick vi prata om förlossningen och vilka tankar/känslor vi har inför den. A hade frågat (delades upp tjejer/killar) vid ett tillfälle -vad gör man om något händer? Den tanken har inte slagit mig! SHIT! inget får hända! Kan inte tänka så, tänker bara att det här ska jag klara! det här ska gå bra! Kan alla andra, kan jag. Lärde mig inget nytt idag,  men fick igång en diskution med A när vi kom hem. Nu vet jag lite mer vad han tänker och känner.


Igår var vi förresten till birsta och passade på att kika på sängar till bebis. Hade sagt att vi skulle köpa en hensvik på ikea, men kände när vi stod vid den att det inte kändes rätt. Så vi åkte förbi babyproffsen och kikade där med. Det slutade med att vi köpte 2 nappflaskor, nagelvårdsset till bebis samt bebisfilt. Vi beställde även en säng, Kaxholmen Nina - vit. Den kommer bli jättebra! Googlade den imorse och såg att den fått bäst i test! Då kändes det ännu bättre!

Vattenplaskande

Så idag var första dagen på vattengympan. (eller bassängträning som det heter egentligen) det gick väl bra antar jag, nu väntar jag bara på tränngsvärk och väldig smärta. Hoppas självklart att jag slipper det sistnämnda. Jag var inte den enda som var där för första gången och låg väl i mitten vad det gäller BF. Men kändes skönt att ha något att göra! tio gånger kvar nu innan bf, får se hur länge jag går. En tjej har bf om 3 veckor och skulle gå sista gången om en vecka, så man kanske ska köra maj ut...
När jag hoppade ner i bassängen blev jag såå hungrig! så stannade på macken påväg hem och köpte en sallad, den var efterlängtad! Kände att innan jag fått ihop en lunch hemma skulle jag nog svimmat av hunger.
Nu ska jag äta lite godis och njuta av den böljande magen :)

Om oss

Namn: Katarina
Första graviditetssymtom: mensvärk 2veckor innan "planerad" mens.
Positivt gravtest i vecka: I vecka 4
Vilka jag berättade först för: Ringde mamma, smsade Hanna (eller ringde jag?) & visade A testet. (i den ordningen)
Min barnmorska heter: Anna-Carin
Mat jag bara måste ha:
mat o mat... Haft begär efter pasta och riktigt salta strips. Nu nöt-creme.
Mat jag absolut inte kan äta: Kan nog äta allt nu..
Illamåendet började: Vecka 5
Och slutade: Vecka 14, men kan fortfarande må illa vissa tidiga mornar.
Mina första mammakläder: hängselbyxor från H&M (vilka jag knappt använt)
Första sakerna som vi köpt:  Köpte body + mössa redan i v11 tror jag..
Barnvagn, barnsäng och bilbarnstol: Emmaljunga edge duo, säng från IKEA blir det nog  en vit kaxholmen nina från babyproffsen, Akta Graco logic S
Då kände jag bebis för första gången:  Tidigt fladder redan i v 13-14 tror jag
Då kände jag första sparken:  i vecka 17
Då kände pappa första sparken:  vecka 19 tror jag
Vi tror att bebisen i magen är: Pojke,mest pga Felix som vill ha en lillebror.. Själv spelar det ingen roll alls. Men vore kul med en liten tös nu när S&M fick Meya.
Namn vi funderar på:  Hade bestämt oss men har nu ändrat oss.. Har inget jag verkligen vill ha så ska fundera ut några sen bestämmer vi oss när vi kan hålla bebisen i famnen.
Grejer som händer med min kropp: Ja vad händer inte!? kraftig viktökning, kan knappt komma i kläderna och dubbelhakan är ett faktum. magen växer och det börjar kännas trångt innanför revbenen..
Så motionerar jag:  inte alls pga foglossning. Börjar med bassängträning på sjukhuset imorn.
Värsta graviditetsminne: missfallet i somras. efter det kommer nog illamåendet och foglossningen som är hämsk!
Bästa graviditetsminne: Egentligen är hela graviditeten ett helt underbart minne, trots alla problem och sjukskrivning. Älskar att vara så nära min bebis hela tiden.

05.45

Det är precis vad klockan stod på imorse när jag vaknade. Först tänkte jag bara ALDRIG! men insåg snart att jag inte hade något val. Upp på toa, tillbaka till sängen och inte fan kunde jag somna. Så jag låg och tittade på min sambo som så fridfullt låg och sov (den jäveln). Klockan blev 06.15 då hans alarm brukar ringa, men inte ett ljud, så jag trodde att han ställt det senare. När klockan blev 06.34 väckte jag honom, sa vad klockan var så for han upp ur sängen. - Varför har du inte väckt mig tidigare?!  eeehhmm.va!? kanske fatt jag trodde ditt alarm var ställt, pucko. (sa inte det sista) Eftersom jag ändå var vaken frågade jag om han skulle äta någon frukost, med tanken på att vi isf kunde äta tillsammans. "tror du jag hinner det nu?!" Inget vidare morgonhumör alltså.
Men jag fick mina tre pussar (tror det blev 4 till o med, woho) han bad om ursäkt och sa tack för att jag faktiskt väckte honom. Han hann ju faktiskt till jobbet TACK VARE MIG, han försov sig inte pga mig. Älskade älskade sömntuta!
Hur som helst åt jag frukost, begav mig till sängen och kikade på lite Two and a half men och somnade om till 09.45. Lovely! :)

Ska det vara såhär?

Den som inte tål gnäll bör sluta läsa nu. Och det kommer förekomma klagan över min sambo, som jag trots detta älskar otroligt mycket (!), men ibland blir jag bara såå less! Less på att ha ont och less på allt.

Jag har kännt mig såå nöjd som fått sova hela nätterna hittills och inte alls måste springa på toa stup i kvarten. Men nu är det slut med det sköna livet. Måste kissa hela tiden och vaknar 4 varje natt för ett toabesök och kan sen inte somna om på ca 1-1½ timme. Har varit så två nätter i rad nu och det driver mig till vansinne för sedan, när jag väl somnar igen, drömmer jag så sjuka drömmar att jag inte alls känner mig utvilad när jag vaknar! Och jag kan inte bara leta mig fram till toan, håller även på att dö av hunger och törst så har fått hälla i mig massor med kallt vatten och ätit en banan innan jag trevat mig tillbaka till sängen. Inatt hade jag även världens "mensvärk" under den timme jag var vaken, inte alls särskilt skönt! Och då blir jag lite nojig också eftersom jag hört att det inte alls är bra, för det kan vara ett tecken på att livmoderhalsen håller på att öppna sig.. Inte för att jag tror det är någon fara än så länge, men man vill ju inte gärna föda 10 veckor för tidigt! (3 veckor skulle vara ok, men inte 10!)
Less på allt gnäll nu? sluta läsa då!

Jag älskar min sambo, men så fort jag säger hur jag känner eller mår blir jag mer eller mindre utskälld för så är det inte alls. Jag kanske behöver lite sympati och tröstan? Jag är otroligt sårbar och känner att tårarna kommer för minsta lilla, det har blivit mycket värre nu sista veckan. Var inte fullt så känslig innan. Han glömmer bort mig när vi ska äta ute och beställa eller går in i mig och ser mig inte. Men det jag lider mest av är att han inte pussar på mig längre. Ibland händer det, men långt ifrån lika mycket som innan. Jag känner mig fet och äckligt, och istället för att säga att jag är fin (och ljuga för min skull) säger han bara "du får träna som fan till sommaren". Ja, för det var precis det jag ville höra! Gaaah!

Jag börjar märka magen och bebis väldigt tydligt nu. Jag älskar det samtidigt som det börjar bli väldigt tungt och jobbigt. Bebis ligger med huvudet neråt (inte fixerat dock) och ibland kör han/hon in det i beckenbenet så det ilar till och är jätteobehagligt. ibland trycker den eller slår till på urinblåsan att jag håller på att pinka på mig på stört. Börjar få ont i ryggen och ligamenten börjar göra jätteont till och från. Dessutom börjar det bli trångt för älsklingsbebisen för ibland är det otroligt jobbigt att andas och jag märker tydligt att den börjar pressas mot lungorna och revbenen.
Men jag älskar att vara gravid. Älskar alla sparkar, även de som gör ont! Men det börjar bli jobbigt, allting nu! Och dessa fördjävliga foglossningar gör knappast saken bättre. (inte den förbannade snön heller!! jag hatar snön!)

Jag vill inte ha en enda kommentar om att jag kanske inte ska skriva så om sambon, ditt eller datt! Min blogg, mina tankar och mitt liv. MINA KÄNSLOR!

Nu ska jag fortsätta min värdelösa dag med att laga lite lunch till mig själv i min ensamhet...
Guh vad jag är peppad idag...

Vecka 30 ♥

29+0 - 76 dagar kvar!

Barnets
hjärna fortsätter sin fantastiska utveckling. ända tills nu har ytan varit slät. Den här veckan börjar hjärnan få sina karaktäristiska veck. Dessa kallas vindlingar och gör att hjärnan kan få plats med fler hjärnceller.

De superfina lagunohåren som täcker barnets kropp börjar försvinna. Det kan visserligen finnas kvar fläckvis på ryggen och axlarna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern.

Barnet väger omkring 1,2 - 1,3 kg den här veckan och den totala längden är cirka 38-40 centimeter. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Att äta ordentligt är viktigt under den sista tre månaderna eftersom barnet tar näringen direkt från dig för att bygga upp sitt lager och gå upp i vikt. Kalciumet från mjölken du dricker går direkt till att bygga upp barnets ben och järnet i vitaminerna ökar på järnförrådet som räcker tills barnet är mellan 6 och 9 månader gammalt. Protein är också viktigt de sista månaderna då det påverkar tillväxten av friska celler i hela kroppen.

Kanten på livmodern 10 centimeter över din navel. Den spända huden på magen kanske sticker och kliar och det är helt normalt. Försök att massera magen försiktigt, eventuellt kan du använda en mjukgörande kräm. Hur frestande det än är, riv inte - det kan göra klådan ännu värre. Det kan också klia på armar, ben, fingrar och tår.
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

TENS

Var till sjukgymnasten och fick låna en TENS, hoppas verkligen den kommer hjälpa! Ska börja använda den när jag ligger framför TVn på kvällarna :) Sen sa hon, sjukgymnasten alltså, att man måste experimentera sig fram vad som funkar och inte, tex att gå baklänges i trapporna kanske gör mindre ont.. Så jag provade att gå upp med sidan först, nu när jag kom hem, och det kände faktiskt bättre. Folk får tro att jag är galen, men hellre det än lida.


TENS device


Fick förresten låna den tills bebis kommit så kanske kan använda den vid förlossningen också,
allt för att slippa EDA så långt det går.

Uppe med tuppen

Hur kommer det sig att man nästan alltid vaknar innan alarmet ringer? Jag har en sån dum vana att alltid ställa alarm så jag inte sover bort hela dagen, varför vet jag inte. Men igår ställde jag larmet på 08.30 för kl 10.00 ska jag vara hos sjukgymnasten. Men jag vaknade såklart innan. Jag vaknar alltid innan! Jag måste sluta att ställa alarm. Jag måste få sova ut! Speciellt nu när man vaknar några gånger varje natt av exv kramp i vaden. usch.

Hembakat

Idag, medan familjen var på begravning, passade jag på att göra något som behövdes. Jag bakade kanelbullar! Sista påsen vi hade i frysen tog slut för några veckor sedan och jag vill gärna ha bullar hemma ifall det är så att man får besök. Då ska det vara hembakat, inte köpt, fika. :)


   
       


Nu får vi besök också! Se vilken tur att jag bakat! :)

Mobilbilder

Orkar aldrig ladda in mina bilder tagna med mobilen, men blev illa tvungen nu eftersom jag som sagt köp en ny telefon. (den verkar jättebra, helene! kan rekomendera den! Än så länge iaf..) Så tänkte bjuda er på mitt liv i bilder det senaste året. Enjoy!

           
           
           
           Än en gång blev inlägget lite inspirerat av Anna.

Vilken tönt

Bloggar från nya mobilen liggandes i sängen. Vilken nörd jag är! Haha

Impulser

Jag är jättemycket för impulsköp. Men jag älskar även att planera mina inköp. Ni vet när man får sitta och fundera, planera, ändra och greja på. (har inte så mycket att göra om dagarna, som sagt) Så A skulle in på stan för det var rea på innebandygrejor och hockeygrejor, och eftersom jag suttit i soffan nästan hela dagen så var jag inte sen att haka på. A hittade en innebandyklubba till halva priset och jag hittade en ny mobil. Har sagt länge att jag behöver en nu, har snart haft min 2 år och den är inte så snäll längre. Låser sig och djävlas när man minst behöver det! Men så var vi in till Danne på teknikmagasinet och kikade och hittade en alldeles nyinkommen Sony Ericsson. W715.
Impulsköp.


Snart är kusinen här!

Fick precis veta att min sambos systers förlossning satt igång. Jag har sagt den 25e mars hela tiden, trots att bf var 17e mars. Mamman fyller nämligen år idag. Stort grattis S!


Här är kusinerna i magarna i måndags.
Jag 28+2 veckor, S 40+5 veckor.
Kom nu bebis, som vi längtat! :D Nu är lilla bebisen här, en liten tös :)
Grattis till mamma och pappa! 

Gårdagens lunch

     
     


Body In Motion
Soppa 70kr
Hanna

Hos barnmorskan

Klockan 09.00 hade jag tid på VC för att träffa min barnmorska för rutinkontroll. Allt gick fint.
Hjärtslag 133-143/min då bebis inte alls ville ligga still.
Blodtryck 130/70 vilket är bra,
Blodvärde 122 - också bra,
Sockervärde 5,4 - helt till belåtenhet.

Tycker om alla BM-besök, då får man fakta på att man inte bara inbillar sig allt som händer! :) Fick också veta varför jag kan få så ont på höger sidan vid beckenet. Bebis ligger och trycker där med huvudet! :) Lillvännen min! Så fick jag veta att FUBen börjar nästa vecka på tisdag. Spännande! Får man träffa andra som kanske ska ha ungefär samtidigt som en själv. Och så har jag något att se fram emot! :) Börjar bli riktigt less på att bara gå hemma.
Har dessutom fått tid hos en sjukgymnast på fredag för att prova ut en tens till min foglossning, samt boka tid för bassängträning. Ännu mer att se fram emot under veckorna :) Nu hoppas jag tiden börjar gå fort så jag får träffa MIN bebis snart!

Nu

Nu har vi bokat hotell till profylax-slappa-helgen. Vi har även varit iväg på årsmöte och valt en styrelse. (inte för att vi gjorde så mycket mer än nickade) Och Nu ska jag se desperate och äta god fruktsallad! :)

Annars var jag o Hanna på mitt nya favoställe och åt lunch, jättegod soppa! mötte min mor som inte ens kände igen mig, tack så mycket! sen gjorde vi en jättetjänst och blottade våra magar för en tjejs kamera. Haha!
Men som sagt, Nu TV!

CITY

Nu ska jag en sväng på stan med Hanna och luncha. Äntligen nåt att göra! :D

Teach me how to breath!

Då var profylaxen bokad och klar. Har skjutit på det ett tag men kände att jag måste nog ta och boka nu. Pratade med Sandra förut och vi känner nästan lika inför förlossningen, livrädd för EDA!!! Vill verkligen inte ha smärtstillande, känns mer rädd för det är självaste smärtan. Och vad är då bättre än att lära sig några knep att andas genom smärtan? Jag hoppas det ger något, har läst otroligt mycket positivt om kurserna! Och hoppas att älsklingen får känna sig mer involverad efter kursen. Så 1995kr fattigare men förhoppningsvis något kunnigare efteråt! (fick det i julklapp av mamma så egentligen inte ett dugg fattigare). Nu är det bara hotell som ska bokas, men det får A vara med och bestämma. Jag tror nästan jag vill bo på Nordic Sea och sova i hästens säng! Dessutom har de SÅ bra frukost där! Bodde där med jobbet förut, men sen bytte vi till Comfort kungsbron vilket inte alls är ett dugg bra om man jämför!

Men det känns skitbra att profylaxen är bokad nu! :D
18-19 April - Teach me how to breath!

Nötcreme!

Det är mitt stora begär under den här preggotiden. det är ju så förbaskat gott! så när vi åker och handlar kan jag inte gå ut från affären utan att ha köpt 5 små förpackningar med just nötcreme.
hittade det här nu
http://www.torebrings.nu/index.php?undersida=produktvisning&artnr=17410
Och det är ju nåt jag skulle ha beställt för längesen om jag visste man kunde!mat mat mat

Inte konstigt man blir tjock, egentligen. Nu menar jag inte bara magen, utan hela kroppen sväller ju på mig! För ca 1 timme sedan åt jag frukost och nu är jag hungrig! det är väl ungeför vad mina dagar går ut på nuförtiden.  Äta, vila, vänta på att få äta, se på tv, räkna ner minuterna tills jag får äta, zappa, äta (äntligen), njuta av mättnadskänslan ca 50 min, längta efter nästa mål mat. osv.

apropå mat. Någon som har tips på vad man kan äta till middag idag? Nåt med pasta, för det har vi inte ätit på länge..

My belly


Möbelebelerat

Ja då har vi möblerat om vardagsrummet. Igen.
Eller jag stog mest och dikterade medan min älskade A fixade det mesta själv. Blev bättre nu tycker jag, men vi måste fortfarande lösa den här datornhörnan som alltid är kaos och så behövs det tavlor till ovanför soffan. Just nu är det ett förstorat foto sedan jag var i thailand som hänger där,  men det passar sig inte riktigt tycker jag. Funderar på den stora ljuslykts-mojängen som bara står och dammar.. Men jag vet inte. Har ingen större känsla för inredning om jag ska vara riktigt ärlig.


God morgon söndag

Jag vaknade strax för kl 08 och var tvungen att gå på toa. Visst är det skönt att slippa kliva upp mitt i natten, men å andra sidan är det mycket svårare att somna om när det är ljust ute. Så ni kanske förstår att det inte gick att somna.. Anyway så klev jag upp efter en stund och gjorde gröt till mig och junior. Och så åt vi frukost tillsammans medan pappsen sov, typ som vanligt. Men nu ska jag väcka A, för är vi vaken kan han också vakna! :)

Idag blir det inte mycket gjort. Eftersom F varit sjuk blir det ingen träning för oss utan städning här hemma. Måste dammsuga ser jag :P

Nu börjar det göra ont!

Har läst om andra gravida som tycker det gör ont när bebisen sparkar, jag själv har tyckt min varit så snäll. Och senaste tiden har den mest bökat och tryckt sig. Igår kändes det riktigt obehagligt, som om han/hon ville trycka sig ut ur magen. Usch! Men idag har det sparkats och bökats och det har gjort ont! alltså ont på riktigt och inte bara obehagligt. Några riktiga kickar har den fått in så mamman måste resa sig och röra sig. Mest är det när jag sitter vid min dator (stationär) för då måste jag luta mig lite fram och magen trycks ihop. Så nu ligger jag på rygg i soffan med älsklingens dator i knät, då blir det inte lika trångt för lillhjärtat.

Måste passa på att säga att A nu kan höra hjärtslagen när han lägger örat mot magen och lyssnar. lite häftigt tycker jag och blir avis!

Latardag

Eftersom F låg med 38graders feber och magsjuka igår, och varken jag eller A känner oss helt 100 idag, så har vi inte gjort många knop. F är som tur är pigg och äter och får dessutom behålla allt. Inte i närheten av igår! så skönt att se honom på bra humör och orka göra vad han vill. Vi har kopplat datorn till TVn och kikat på Wipeout, Fs nya favoprgram. Nu är det däremot hockey på Tvn, FBK - SAIK (4-0).
Vi tog oss faktiskt en kort prommis på affärn förut, hela familjen. Kände att jag behövde komma ut och F behövde lite frisk luft i lungorna. Och nej, han har ingen feber då skulle han inte fått gå ut. Ingen lek eller bus blev det heller utan bara en stilla promenad. Skönt! Vi väntade dessutom utanför när A gick in och handlade eftersom man ska vara försiktig när det gäller magsjuka och smittorisken..

Nu blev det 5-0 till FBK...

Vecka 29 - 7 Månaden

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 12 jun 2009
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med.

Mamman: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Äntligen äter han!

Ja verkligen, äntligen! Har väntat hela dagen på att han ska få i sig något alls. Han åt kanske 4 morotsslantar imorse och sedan pyttelite glass. Har knappt druckit nåt heller trots att jag tjatar och tjatar.. Efter förra inlägget sov lillkillen i 2½ timme! Men med feber och allt så är han inte helt pigg nu ändå. Men nu äter han åtminstone, pappa var på big boy och köpte nuggets åt honom, var det ända han ville ha och dessutom fick jag mig ett skrovmål. Mums! Nu dricker han massor med avslagen cocacola också. När han är sjuk får han bara skrot. Försök få i ett magsjukt barn grönsaker och fisk tillexempel. Huvudsaken han äter säger jag bara.

Less på barnprogram

När jag var liten och sjuk fick jag ligga i sängen och vila. Eftersom Fskulle bli alldeles för rastlös då så får han ligga i soffan ist. Nu har vi sett Madagascar 2 & Tsatsiki - morsan & polisen och en himla massa på barnkanalen och jag är såå uttråkad! Vill se nåt som jag gillar och snart ska jag nog byta kanal en stund. Bara för att man är sjuk borde man inte få se hur mycket som helst på tv. Tror jag ska försöka få honom att äta lite nu, det går inge vidare..

Lite sjuk

teckning på sjukt barn

Vår storkille hann inte mer än komma till dagis imorse innan han blev sjuk och kräktes. Stackarn! Så det var bara att kliva upp och åka dit och hämta hem vår lilla sjukling. Nu ligger vi  i soffan och ser film och jag har äntligen fått honom att äta lite.. Morotsslantar.
Tror det bara var en bug i magen, för han tycks inte ha magsjuka iaf. Tack och lov!

Gissa bebisens ankomst!

Lägg en gissning på datum och kön på min & Andreas efterlängtade bebis.
Bebis är beräknad den 12e juni enligt ultraljudet i v19. Kön valde vi att inte ta reda på.

Jag tror 17e eller 20e Juni & pojke
Pappan tror 18e juni & pojke
Faster Angelica tror 15e juni & pojke

Johanna tror 26 juni & flicka
Faster Linda tror 18e juni & flicka
Mormor tror 9e juni & flicka

Vad tror du?

Ingen kusin än..

Nej ingen liten bebis än. Den låg tryggt kvar i mamma Sandras mage idag med. Men jag tror det händer nåt inatt. Tror det blir magic number 20. ;) eller 25.. och då är det några dagar kvar.. Måste vara väldigt frustrerande att den inte kommer på angivet datum, även om det är väldigt ovanligt! Men man vill ju bara att bebis kommer för man har ju trots allt längtat i nio långa månader. Längre också om det tog tid att bli gravid. Därför siktar jag in mig på den 20e juni, inte 12e som BM sa efter UL. Lika bra att vara förberedd på att gå omkring med lillhjärtat i magen lite längre. Dessutom fyller ju pappa år den 20e (fast juli) medan jag och storebror har den 10e (okt/jan) som födelsedag.

Jag tror den 17e eller 20e juni, och på pojke.
Vad tror du?

Lunchtips!

Om ni ska gå på stan och äta lunch ( i Sundsvall) så prova Body In Motion! Åt en kycklingsallad med bulgur och fetaost och den var verkligen jättegod! Dessutom inriktar de sig på nyttig och näringsrik mat och det är billigare än exv Charm. Kommer verkligen att gå dit fler gånger och prova något annat. Marie tog en shake Hawaian Tropic och den var verkligen hur god som helst den med! Body in motion ligger vid Hemköp i IN-gallerian.

PROVA! Jag lovar att du inte blir besviken!
Ska nog bestämma lunchdate med mor min där nästa vecka. :)

Fogfan

Senaste veckan har jag haft jätteont i fogarna! Och det vill inte ge med sig. Det är nästan så jag grinar när jag vaknar på natten och måste vända mig till sidan för det gör såå ont! likaså att kliva upp ur soffan. A får hjälpa mig och dra mig upp för annars orkar jag inte.. Jag lider verkligen av det här, jag vill kunna vara ute och leka med F. Kunna åka bob i backen och promenera. Men jag orkar verkligen inte för tillslut viker sig benen bara. Och jag märker på F att han blir less, att han vill vara ute och leka mer - som vi alltid gjort. Tror jag ska köpa en campingstol som jag kan sitta i ute så att han kan leka själv även om han inte tycker att det är lika roligt. Älskade unge!

Någon som har tips för att det inte ska göra så ont?

Fantasilöst

Idag har jag varken ork eller lust att laga mat. Ingen fantasi till att prova något nytt heller för den delen. Även om det brukar få mig att vilja spendera lite mer tid i köket. Så eftersom sambon jobbar över och jag hellre ligger i soffan så blir det stinas kyckling med ris och bea idag. Mums!

Stinas Kyckling Original

Före & Efter

Utlovade bilder på renoveringen. Den är helt klar och såhär såg det ut innan
Numer ser det ut såhär

Bristningar påväg

Kollade precis i spegeln på min hormonrand som just uppstått från naveln och ner.. Ser då TRE streck där under, vet inte om det är bristningar eller bara märken efter linnet... Igår när jag gick o la mig hade jag inga såna där iaf.. är så typiskt om man ska få det nu, när det är såhär lång tid kvar.. Nog för att jag visste att kroppen skulle förändras allteftersom graviditeten fortskred, men jag vill verkligen inte ha bristningar på magen! Räcker med att jag upptäckte att jag har fulla rumpan med små små vita bristningar redan.
Usch.


Såhär några timmar senare kan jag glatt konstatera att det inte var några strior (bristningar) utan bara märken efter linnet. :) Puh!

Mina nya skor

Jag köpte ett par jättesnygga nikesneakers för någon vecka sedan, men lämnade tillbaka dom efter en dag hemma. Även fast jag spanat på dom jättelänge kändes det bara så fel, inte alls som jag. Men i förrgår var jag & A på B C och då sprang jag på dessa skönheter!Nu väntar jag bara på att snön och all slask ska försvinna så jag får använda dom. :)


Tack Försäkringskassan!

Måste bara säga att jag är mäkta imponerad av Fk nu! Fick idag ett brev på posten där det står att mina pengar finns på kontot from 03.12. tack säger jag bara! Trodde verkligen att det skulle bli en massa strul med sjukskrivningen eftersom "graviditet inte är en sjukdom utan ett tillstånd". Men i mitt fall tycks det vara ok att bli sjukskriven iaf. Är så himla tacksam att vore det inte för att jag fick så lite pengar att jag inte ens kan betala alla räkningar, så skulle jag skicka en blomma till FK. Både min sambo och jag har verkligen tur vad det gäller deras samarbete. Förra sommaren när han var pappaledig med F så fick ju ingen sina pengar pga en massa strul och omorganiseringar. Men A bara ringde och frågade varför pengarna aldrig kom, hur skulle han kunna betala räkningarna utan pengar? TRE dagar senare hade han pengarna på sitt konto, medan massor av sjukskrivna och föräldralediga landet över fick vänta månader på sina slantar.
Jag säger det igen, TACK FÖRSÄKRINGSKASSAN FÖR SMIDIGT SAMARBETE!

Söndagsbestyr

Idag har varit en ganska lugn dag. Imorse var det avslutning på Fs hockey. Om ni visste hur skönt det ska bli att slippa kliva upp varje helg och ha hockey i en timme, hatar den där iskalla hallen! F var jätteduktig iaf och visade framfötterna för en gångs skull, och gjorde dessutom mål på A-lagets målvakt! :) Han fick fika och diplom och hem for en väldigt nöjd sexåring med en väldigt stolt bonusmamma! Väl hemma åt vi lunch med pappan o rörmockaren. efter det låg jag och småsov på soffan tills Joel och Uno kom hit, medan F spelade Xbox med faster och hennes pojkvän. 
Sedan blev det tvättstugan, middag, gossipgirl, wipeout och nu tittar A på Sanningens ögonblick. Själv klarar jag inte av att se det då jag tycker det är alldeles för pinsamt!

Trots det ska jag göra mig en kopp te och lägga mig ner i soffan brevid min älskade sambo.


Vafaan! nu håller mitt tangentbord och mus på att lägga av. skitgrejor!

Det tar sig!

Snart är renoveringen av lilltoa klar! Handfatet med tillhörande underskåp är på plats och nu ska bara blandaren kopplas in så kan man tvätta händerna där sedan. Pga tidsbrist idag var det allt som hanns med av vår personliga rörmockare, men tacksam är jag för det! Han skulle komma tillbaka en annan dag och fixa resten av kopplandet samt installationen av nya toaletten. Det tackar jag för! Blir så himla fint där inne, bara lite atteraljer som saknas. Vet inte om jag ska sätta ut en tavla eller en hylla med konstblommor och ljuslyckta. Vill helst ha det sistnämnda, men det är ännu mer pengar som ska läggas ut isf och jag som inte ens vet om jag får igenom min sjukskrivning hos FK.
MEN - Lilltoan blir sååå fin!

Mello finalen

Måste väl erkänna att jag faktiskt inte har nåt bättre för mig än kolla på mello.. Men måste vara ärlig och säga att ingen låt är vidare bra, inte för att alla varit än, men har svårt att tänka mig att det kommer en wow-låt. Har ju inte sett nån delfinal så kände att det var dags att kolla på självaste finalen..
Nu är det EMD som sjunger och lallar omkring på scenen, och som ni kanske förstår har de aldrig varit nån som favorit hos mig..

Bara inte carolin af ugglas vinner. då skäms jag!
(mer än när skenan lossnade från timrå-spelarens skridsko!)Jag skäms nästan mer nu, även om de inte var ugglas som vann. Opera, om det ens klassas som det...
FYYYYY!!!  Nu kan vi lägga ner mello för all framtid tycker jag!

Vecka 28

Idag går jag in i vecka 28 (27+0) och nu återstår bara 13 veckor till BF. 90 dagar närmare bestämt. Bebisen väger nu ca 1200gram och mäter 33-38 cm från huvud til fot, och småfötterna har blivit ca 5 cm!  Om bebisen skulle födas nu överlever det då lungorna är så pass utvecklade att den klarar att andas luft men behöver hjälp av värmen från en kuvös. Ögonbryn och ögonfransar har vuxit fram och kroppen är täckt av tunt och fjunigt hår. Bebisen fortsätter att vända sig och nu börjar den känna av om en arm eller ett ben kommer i kläm, inte så det gör ont men att det blir obehagligt, och byter då ställning.

Jag har börjat känna av både halsbränna och sura uppstötningar, inte så trevligt. Magen växer och jag känner hur den trycker mot revbenen, vilket gör att jag lätt blir andfådd. Toabesöken är mer frekventa, ca en gång i timmen, och jag måste kliva upp och kissa ungefär varannan natt/tidigt morgon. Men det stör mig inte, det är värre att inte kunna åka någonstans utan att hela tiden måste tänka på att ha en toa i närheten. Viktökningen har inte avtagit, nu står vågen på plus 12kg!  Och man kan räkna med ytterligare en viktökning på 4-6 kg de resterande veckorna. Och nu när det närmar sig vår vill jag bara ta på mig skorna och promenera, men det går ju inte med min foglossning.


Fredag den 13e

Idag igen! Var ju bara en månad sedan sist! Jag slapp all otur då, så peppar peppar på att det inte blir sämre denna fredag. Än så länge har allt gått bra.

A har skurat golvet på lilltoa o lagt siliconfog, vi har skruvat upp nya lampan och skåpet. Nu saknasbara toa, handfat med underskåp, krok till handduken och hållare till pappersrullen. Allt finns och är för tillfället placerat i hallen, men hoppas det kommer upp snart! Måste få hjälp av As kompis Pontus,som är rörmockare, med toan o handfatet. Men just nu har han lite o stå i med sitt eget vatten i sitt lilla hus.. Ibland är de skönt att bo i lägenhet även om jag helst vill ha ett hus!


Proppmätt efter dagens middag ska vi nu pysa ner i soffan och se film.

Namnfunderingar

Igårkväll frågade jag A vad bebisen ska heta, men fick inget svar så gick och la mig istället. Så imorse gick han och hämtade datorn och vi låg o kikade på namnsidor i sängen. :) Vi hade både ett flicknamn och pojknamn klart sedan länge, men jag har känt mig väldigt tveksam nu sista tiden. Så vi hittade två nya namn. De andra två kan vi nog stryka, får se hur länge jag tycker om de nya! Önskar vi kunde hitta flera vi gillar som också känns mer rätt, men tycker det är så svårt när man inte har ett ansikte framför sig. vi vet ju inte ens om det blir en flicka eller pojke! Dock vet vi att det blir ett väldigt älskat barn! :)Hicka

Från att aldrig haft hicka till att ha hicka TRE gånger på en dag! Bebis börjar bli stor nu och det märks när den bökar runt i magen. Men hickan är lite rolig och idag kände F den för första gången. "det har jag längtat efter!" sa han efteråt :) sötnos! Förra torsdagen var första gången bebis hade hicka, iaf som jag kände det. Sedan dess har han/hon haft det med jämna mellanrum, men tre gånger på en dag är rekord!  F pratar inte så mycket om syskonet, antagligen för att han tycker det är lite jobbigt med någon som kommer efter 6 år och stjäl hans fulla uppmärksamhet. Men när han väl nämner det så är det med entusiasm och det är ju bra! Det tar nog tid att vänja sig antar jag och den tiden ska han få, älskade F! Och han vill så gärna ha en lillebror, så lite less blir han när vi säger att det blir en lillasyster. Nej, vi vet inte vad det är för kön på den lille, men vi säger flicka till F för att förbereda honom OM det kommer en liten tös.

Hjärta i hjärta

Kärlek till mina barn!

Finish

yeah!  Tapetseringen är klar och jag har så ont i fogarna att jag gärna skulle lägga mig ner och dö någon dag. Men antar att det inte skulle uppskattas. Tog ett bad och det hjälpte för stunden, men inte längre. Höger ben är värst, viker sig när man minst vill det. Inte alls roligt! Men bara tanken på att det inte är nästan något kvar att göra där inne gör det nästan värt all smärta! (notera nästan) Nu är det bara skåp/handfat som ska upp och golvet ska skuras och fogas, men ingen av det kan jag göra.
Ungefär såhär känner jag mig,
skulle inte tycka det vore helt fel med en rullator att luta sig mot!

tapetserish

Idag var dagen D för tapetsering på lilltoa. Allt har dragit ut på tiden så har inte kommit längre, tyvärr. Men nu är vi mitt uppi kladdet och ska snart fästa ännu en våd på väggen. :)

Spänd av förväntan över resultatet!

Vad säger man?

WELL DONE BOYS!

Timrå vann, såklart! :)

Mitt I Matchen

Eller ja, den borde ju varit slut med tanke på att tre perioder passerat. Men såklart slutar ordinarie tid 1-1 mellan HV och Timrå så det blir en 4e period. Men mer valuta för pengar blir det ju iaf :)
Tycker inte om förlängning för jag blir spänd i hela kroppen, kan bara inte slappna av! Man vill ju bara att tik ska få in pucken så man kan pusta ut.. Men det är inte alltid Styf får in en skräll som sist ;)

Timrå IK Logotyp

Kom igen nu boys!

Sjukskriven

Jag blev sjukskriven fram till bf. Jag hoppas verkligen att försäkringskassan godkänner det här nu för jag orkar inte tjaffsa och överklaga. Bara en massa bök.
Men nu ska jag vila och ta det lugnt så att det inte blir en stressad bebis som bara skriker första tiden.

jahaja.. Tre månader man bara sa gå och vänta... Och längta!
Men o andra sidan är jag ju alltid hemma och kan laga mat, så matkontot borde ju krympa tycker jag..

Morning

Nu ska jag till fru doktor och checka läget med min foglossning. Ingen aning om vad som kommer sägas, men antar att jag ska börja jobba på måndag. Vilket jag bävar lite för då jag vet att jag kommer få tillbaka det jätteonda igen. Men jag älskar mitt jobb så ska väl passa på att njuta av det medan jag kan  :)

Hoppas hon inte blir arg över att jag inte varit på sjukgymnastik, men om ingen vill hjälpa mig dit så orkar inte jag dalta med alla vuxna människor hela tiden!

Tjockis

Älskar att ligga på magen i sängen eller soffan och ha datorn framför mig. Det är inte längre möjligt. fram tills nu har jag kunnat ligga på mage en liten stund men nu får jag känslan att jag tränger ihjäl den lilla där inne. Brukar också sova på rygg, men nu måste jag somna på sidan för det känns bekvämare. och när jag sedan rullar över till ryggläge i sömnen vaknar jag med smått panik att jag har ihjäl liten även då. Har hört/läst att det kan bli så tungt med bebisen i magen att man trycker ihop kroppspulsådern och på så sätt stänger av blodtillörseln för bebis. Nu vet inte jag hur sant det är eller hur vanligt, men tar hellre det säkra före det osäkra.
Älskar iaf magen och dess innehåll mer än att ligga på mage/rygg. ;)

En helg i stugan

I fredags packade vi in allt i bilen, hämtade junior och åkte til stugan i vemdalen så att vi skulle få komma bort lite.. slappna av! så blev det inte. istället känns det som vi suttit på nålar hela helgen. F har iaf fått åka lite slalom och haft det mysigt framför brasan.. Skulle stanna några dagar till men fick igårkväll känslan av att vi "överstayed our welcome".


96 dagar kvar till bf.. Längtar sååå!
Däremot börjar jag bli lite nervös.. Men det är väl så det ska vara antar jag :)


Nu är gossipgirl slut så ska plocka upp F ur badet och natta honom.


NITTIONIO

99 dagar till BF!
snart 98.. :)sandra: jo jag har köpt en men innan bebis är här hinner jag nog köpa en till ;) Men de vanliga svarta med en silvetstjärna är ju snygga! också jujube tror jag! jag köpte en blå camo från skip hop. Impulsköp!


Ekonomiskt med fadder

Jag har alltid tänkt att när jag få barn ska jag ha ett barnrum färdigt. ni vet, större säng, bord &stolar, möbler till kläder och leksaker m.m. Men nu kan jag inte det. Det är nämligen så att vi har en "fadder" (som A så fint kallar henne) som ska bo hos oss i det tilltänkta barnrummet. Och det är på lite längre sikt än några månader (tror jag). Jag anser att´detta är bra mycket mer nödvändigt än att en liten skrutt får ett eget rum från födseln. Felix fick inget eget rum förän han var 2½år, och inte tog han skada av det! Snarare tvärt om, det blev ju en jättehäftig grej när vi flyttade och han hade ett eget rum att leka på!
Hur som helst så kom jag på att jag (vi) sparar pengar på vår "fadder". I och med att hon får rummet behöver inte vi inreda det åt barnet och på så sätt slipper vi lägga ut en massa pengar på inredning. Eftersom det nu var ett gästrum så har ju även personen i fråga lite grejor där.
Dessvärre har vi det som förvaringsutrymme för bilstil, babygym, gunga m.m. men det ska ut därifrån, jag lova! :)

MIN LASAGNE

Eftersom jag inte tycker om vanlig lasagne, men börjar bli väldigt less på att alltid äta pasta och köttfärssås, gjorde jag ett eget litet hopkok idag. Lyckades dessutom! :)1 gul lök
800-1000g köttfärs
1 burk krossade tomater
ketchup efter smak
2dl mjölk eller grädde
lasagneplattor, spenat
färsk hackad spenat
salt & peppar

sås:
8dl mjölk
6msk maizenaredning
1 påse riven gratängost
salt

Starta ugnen på 200grader.
Hacka löken och fräs i lite smör i en traktörpanna. Häll i köttfärsen och stek tills den fått färg. Blanda i krossade tomater, ketchup och mjölk/grädde. krydda och låt småkoka ca 10 min.
Under tiden gör du såsen; Koka upp mjölken och tillsätt maizenaredningen och salt, låt koka ca 1-2 min. Ta en ungsfast form och häll i lite av såsen, varva sedan spenatplattorna, sås, köttfärs och färsk spenat. I den sista såsen som ska hällas över lasagnen smälter du ner osten och toppar med det. In i ugnen ca 20 min.

Servera med sallad.

ÄN SÅ LÄNGE

-måla bakom elementet
-simma (kommer inte bli av då jag insåg att det är ändrade tider pga sportlov)
-luncha med paps på jobbet
-fixa alla papper till FK
-skicka in alla papper till FK
-Laga lasagne, utan bechamelsås, till middag.
-Förhoppningsvis lägga klinkers & kakla på lilltoa! (blir inget då vi inte hittar vispen och borrmaskin är utlånad, samt att A ska jobba natten)
-Stryka och hänga upp de nya gardinerna i vardagsrummet.
Kan stryka halva eftersom jag strök och hände upp gardiner till det ena fönstret imorse, bara ett fönster/2 gardiner kvar.

Känner iaf att det händer något, att jag får saker gjorda! Känns bra eftersom jag egentligen hatar att bara gå hemma och känna mig rastlös. Vill utnyttja tiden till något vettigt.
Tror jag ska börja med en sån här lista oftare, inte bara kladda ner på ett papper hemma.. Nu kan u faktiskt ni också se och gör jag inget alls då, då får jag ännu mer skuldkänslor.
Nu däremot sitter jag bara på jobbet och slöar för att vänta in Hanna som kommer om ca 30 min. Tänkte passa på att säga hej :) dessutom var ju hon så snäll och gick ett ärende i Stockholm åt mig igår! tack hanna!


Uppdaterade det här inlägget, istället för att kopiera en gång till!

Tuesday

Tisdag idag då!
Jag ska:
-måla bakom elementet
-simma
-luncha med paps på jobbet
-fixa alla papper till FK
-skicka in alla papper till FK
-Laga lasagne, utan bechamelsås, till middag.
-Förhoppningsvis lägga klinkers & kakla på lilltoa!

Jag hoppas jag hinner med allt, men så slö som jag kan vara vet man aldrig.

Utmanad

Har sett flera stycken som haft denna utmaning på sin blogg.. så jag tänkte anta utmaningen!
Samtidigt utmanar jag alla som vill! :)

Kopiera detta men radera mina svar.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug.
Lycka till!

1. Vad heter du? Katarina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Katt
3. Flicknamn: Kristina
4. Pojknamn: Karl
5. Yrke: Konditor
6. Färg: Klarröd
7. Klädesplagg: Kavaj
8. Mat: Korvstroganoff
9. Sak i badrummet: Kar
10. Plats/stad: Kiruna
11. En orsak att vara sen: Krock
12. Något man skriker: Kom!
13. Film: Kalle ankas jul
14. Något man dricker: Krusbärssaft
15. Band: Kent
16. Djur: Kanin
17. Gatunamn: Katarinavägen (haga)
18. Bil: Kia
19. Sång: "Kalle anka satt på en planka ropade såhär..."
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Kricket


Sätt igång! :D

Blogga från mobilen?!

Är det en möjlighet? tycker mig läst det..
Någon som vet hur och kan hjälpa mig?

måndagsmorgonmålning

Good morning people!
Jag ställde inget alarm igår för jag kan ändå inte sova länge, men sov iaf till 08.59 idag! Sedan upp och åt havregrynsgröt (känner mig så duktig varje dag jag äter det, för egentligen är det inte ett dugg gott) med hallonsylt och ett glas mjölk. Nu har jag målat golvet på lilltoa, jättefiin grönfärg! Ska självklart inte vara så sedan, men man måste lägga tätskikt eftersom det är ett våtutrymme. Även om vi inte tänkt duscha där inne. Jag orkar bara inte fippla på med bilder. roligare att bara lägga upp efter-resultatet. :)


Nu ska jag ta mig en macka med te, så jag klarar mig fram till kl 13 då jag ska äta lunch med Emmeli på stan. :)

Bebisnytta

Äntligen har vi beställt barnvagnen!
Jag har varit på A och tjatat att vi måste bestämma oss och beställa, för det är ju trots allt 2-3 månaders leveranstid. Så igår satte han sig vid datorn och vi kollade på hemsidan. Vi bestämde oss för en city cross med city korg.
Sedan hoppade vi in i bilen och körde till babyproffsen, gick in kände på vagnen och sa att "nu beställer vi den".
Då kommer en expedit (heter det så där?) och började råda oss att ta en insats, ex quadrolift, istället för liggkorgen eftersom vi bor på tredje våningen utan hiss.. Nej jag vill ha liggkorgen! Jag kommer ändå inte kånka bebis i den där insatsen upp för alla trappor, det är därför jag köpt en babybjörn bärsele!
Då kikar A åt sidan och ser en annan vagn, "den här då?". Och efter att ha plockat isär, fällt ihop, bytt sitt/liggdel några gången säger han att han hellre vill ha denna vagnen. (till saken hör att jag från början ville ha just den här, men A tyckte den var för stor och klumpig) Vi beställde den vagnen. Det enda som vi stod fast vid var alltså färgen.Emmaljunga edge duo, Pro java.